Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΕΡΓΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΥΨΗΛΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ

Η SYCHEM A.E. είναι μία διεθνής εταιρία κατασκευής εξειδικευμένων συστημάτων επεξεργασίας νερού καθώς και ειδικών έργων εξοικονόμησης ενέργειας.
Στον τομέα της επεξεργασίας νερού, η SYCHEM είναι επικεντρωμένη στην κατασκευή συστημάτων παραγωγής πόσιμου νερού, με έμφαση στην αφαλάτωση, για την τροφοδοσία διυλιστηρίων, ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, βιομηχανιών, δήμων κ.α.

Η Sychem επίσημος χορηγός στο 5ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ)


Η SΥCHEM συμμετείχε ως επίσημος χορηγός στο 5ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) σε συνεργασία με την International Solid Waste Association (ISWA). Το θέμα του συνεδρίου ήταν: «Η Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων και η Συμβολή της στην Κυκλική Οικονομία».

Το συνέδριο διεξήχθη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συγκρότημα οδού Πατησίων στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2017. Η θεματολογία του συνεδρίου επικεντρώθηκε στις νέες τεχνολογίες διαχείρισης αποβλήτων, στον Εθνικό και στους Περιφερειακούς σχεδιασμούς διαχείρισης και στα χρηματοδοτικά εργαλεία διαχείρισης αποβλήτων με έμφαση στις πρακτικές της Κυκλικής Οικονομίας.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Sychem, Dr-Ing. Αλέξανδρος Υφαντής,  παρουσίασε την επιστημονική εργασία «Πρότυπη μονάδα συμπαραγωγής από βιοαέριο για τη διαχείριση ζωικών υποπροϊόντων και υπολειμμάτων τροφίμων», βασισμένη στην λειτουργία του Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Βιοαέριο (της θυγατρικής εταιρείας «Τεχνική Βιοενεργειακή Κρήτης»).

Για περισσότερες πληροφορίες από την διοργανώτρια εταιρεία: http://www.eedsa.gr/

Made in Greece awards 2017


H SYCHEM Α.Ε έλαβε τιμητική διάκριση στην τελετή απονομής των βραβείων MADE IN GREECE 2017 που πραγματοποιήθηκε  την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ.

Η διάκριση απονεμήθηκε στη SYCHEM ΑΕ για την κατηγορία «Εξαγωγικής Αριστείας Βιομηχανικού Προϊόντος». Η SYCHEM κατασκευάζει αποκλειστικά στην Ελλάδα και εξάγει σε 30 χώρες, καινοτόμα βιομηχανικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας, για την επεξεργασία νερού και εξοικονόμηση ενέργειας. Η εταιρία επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων, εξασφαλίζοντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε διεθνές επίπεδο ενώ την τελευταία πενταετία διατηρεί σταθερά ποσοστό εξαγωγών άνω του 54%.

Στιγμιότυπα από την τελετή απονομής μπορείτε να παρακολουθήσετε στo κατωτέρω link:

http://www.bestcityawards.gr/

Best City Awards 2017-ΔΗΜΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ 600 m³/ημέρα της SYCHEM A.E


Ο Δήμος Αλοννήσου πήρε τo Ασημένιο βραβείο για την μονάδα αφαλάτωσης της SYCHEM δυναμικότητας 600 m3/ημέρα στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 05/10/17 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από την Boussias Communications.
Το βραβείο της κατηγορίας “Διαχείριση Υδατικών Πόρων-Αφαλάτωση” παρέλαβε ο Δήμαρχος Αλοννήσου, κ. Πέτρος Βαφίνης.
Η SYCHEM Α.Ε (ανάδοχος του έργου) έχει την ευθύνη λειτουργίας για την παροχή επεξεργασμένου- αφαλατωμένου νερού σε καθημερινή βάση με ελάχιστη ποσότητα 122.500 m3 ετησίως. Η μονάδα αφαλάτωσης θαλασσινού νερού της Αλοννήσου αποτελεί  υποδειγματική εγκατάσταση και είναι η πρώτη όχι μόνο στις Σποράδες αλλά και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Εγκαταστάθηκε με συγκεκριμένο μοντέλο διαγωνισμού πώλησης νερού και χρησιμοποιεί την πλέον σύγχρονη τεχνολογία αφαλάτωσης με εξελιγμένο σχεδιασμό ώστε να είναι εξαιρετικά φιλική προς το περιβάλλον.

Στιγμιότυπα από την τελετή απονομής μπορείτε να παρακολουθήσετε στo κατωτέρω link:

http://www.bestcityawards.gr/

Η Sychem χορηγός στο 15ο Διεθνές Συνέδριο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, CEST2017


Η Sychem συμμετέχει ως αργυρός χορηγός στο 15ο Διεθνές Συνέδριο για την Περιβαλλοντική Επιστήμη και Τεχνολογία που θα λάβει χώρα στην Ρόδο στις  31 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου. Το CEST2017, με κύριο διοργανωτή το πολυεπιστημονικό Global NEST (Δίκτυο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας), διεξάγεται ανά διετία από το 1989 και αποτελεί το μεγαλύτερο καινοτόμο περιβαλλοντικό συνέδριο στην Ελλάδα εξελισσόμενο σε ένα σημαντικό διεθνές επιστημονικό γεγονός συγκεντρώνοντας πάνω από 400 εκπροσώπους από 60 διαφορετικές χώρες.

 

Σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση καινοτόμων τεχνολογιών και πρακτικών για την αντιμετώπιση τοπικών και διεθνών περιβαλλοντικών ζητημάτων όπως η διαχείριση των αποβλήτων, η κλιματική αλλαγή, ο αειφόρος τουρισμός, η παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων, οι ενεργειακές τεχνολογίες και η δημόσια υγεία.

 

Η Sychem συμμετέχει με τρεις ομιλίες, στις 30 Αυγούστου o Δρ. Αλέξανδρος Υφαντής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sychem A.E, θα παρουσιάσει την ομιλία με τίτλο “The future of Green Mediterranean Hotels: combined water and energy systems”  στο WORKSHOP – Business Practices Towards Sustainable Tourism In Aegean Islands. Την 1η Σεπτεμβρίου o Δρ. Νίκος Υφαντής, Διευθυντής Έργων Επεξεργασίας Νερού θα παρουσιάσει την επιστημονική μελέτη “Evaluation of a pilot plant for a secondary treatment of mining effluents”, με αντικείμενο την επιτυχημένη πιλοτική λειτουργία μονάδας αντίστροφης ώσμωσης για την κατεργασία αποβλήτων εξόρυξης των μεταλλείων ενώ στις 2 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει και τις “Προηγμένες Εφαρμογές Υπερδιήθησης / Αντίστροφης Ώσμωσης για την Επεξεργασία Υγρών Αποβλήτων“.

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Η συμμετοχή της Sychem στην 11η Πανελλήνια Σύνοδο Δικτύου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων – ΦΟΔΣΑ στα Τρίκαλα.


Το Δίκτυο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δίκτυο ΦοΔΣΑ) και η Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας –ΠΑ.ΔΥ.Θ. Α.Ε διοργάνωσαν την 11η  Πανελλήνια σύνοδο Φο.Δ.Σ.Α που πραγματοποιήθηκε 29 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων. H Sychem συμμετείχε ως μέγας χορηγός.

Η σύνοδος είχε θέμα την υλοποίηση του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Ε.Σ.Δ.Α) και συμμετείχαν δεκάδες Δήμαρχοι, φορείς και στελέχη της Αυτοδιοίκησης ενώ παραβρέθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης.

 

Οι συμμετέχοντες στη Σύνοδο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν στο περίπτερο της Sychem για τις καινοτομίες της εταιρείας στις μονάδες αντίστροφης ώσμωσης για στραγγίσματα ΧΥΤΑ σε συνδυασμό με υπερδιήθηση (UF MBR cross flow). Η τεχνολογία αυτή εφαρμόζεται και για τα υγρά απόβλητα εγκαταστάσεων Βιοαερίου όπως στον πρότυπο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο ισχύος 500kW που εγκατέστησε στο Ηράκλειο Κρήτης η Τεχνική Βιοενεργειακή Κρήτης, θυγατρική του ομίλου SYCHEM.

Τέλος, στο πλαίσιο της συνόδου έγινε περιήγηση στο ΧΥΤΑ Τρικάλων και στη μονάδα αντίστροφης ώσμωσης που έχει εγκατασταθεί για την επεξεργασία των στραγγιδίων από τη SYCHEM.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Εγκαινιάστηκε ο Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Βιοαέριο.


Με επιτυχία εγκαινιάστηκε ο Πρότυπος Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της Τεχνικής Βιοενεργειακής Κρήτης στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 26/05/17 από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο Σταθμός σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από τον όμιλο SYCHEM, εφαρμόζοντας τις πιο προηγμένες τεχνολογίες στα κρίσιμα σημεία της παραγωγικής διαδικασίας, που σχετίζονται με την παραλαβή και διαχείριση των οργανικών εισερχόμενων αποβλήτων, το σύστημα απόσμησης, την αξιοποίηση της παραγόμενης θερμότητας και το καινοτόμο σύστημα βιολογικής επεξεργασίας του υγρού χωνεμένου υπολείμματος.

Η εργοστασιακή μονάδα θα παράγει βιοαέριο και ηλεκτρική ενέργεια από κτηνοτροφικά-ζωικά υπολείμματα, ληγμένα τρόφιμα από σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, υπολείμματα εστιατορίων ξενοδοχείων κ.α προστατεύοντας ουσιαστικά το περιβάλλον της Κρήτης.

Environmental Awards 2016


H SYCHEM Α.Ε κέρδισε το χρυσό βραβείο στην τελετή απονομής των Environmental Awards που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental Athens από την εταιρεία Boussias Communications.
Το χρυσό βραβείο απονεμήθηκε στη SYCHEM Α.Ε. για την κατηγορία «Human Environment – Sustainable Leisure & Tourism» και αφορά την πρωτοποριακή κατασκευή συνδυασμένου συστήματος γεωεναλλαγής/ ανάκτησης ενέργειας & παραγωγής πόσιμου νερού για το έργο “Miraggio Thermal Spa & Resort Χαλκιδικής”. Η εγκατάσταση διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης BMS το οποίο επίσης σχεδίασε και εγκατέστησε η SYCHEM. H λειτουργία του εξοικονομεί ετησίως 1.680.000 kWh ρεύματος, 64 tn αερίου μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 632 tn/έτους.
Στιγμιότυπα από την τελετή απονομής μπορείτε να παρακολουθήσετε στo κατωτέρω link:
www.environmentalawards.gr

Greek Export Awards 2016 – H SYCHEM A.E βραβεύτηκε με το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία Top Industrial Company 2016


H SYCHEM A.E. βραβεύτηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο διαγωνισμό Greek Export Awards, κερδίζοντας το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία TOP INDUSTRIAL COMPANIES
Το βραβείο αυτό είναι μια ακόμη αναγνώριση της επιτυχημένης πορείας του ομίλου SYCHEM στο εξωτερικό οπού τα τελευταία 4 έτη, εκτελεί περισσότερο από το 65% του κύκλου εργασιών του. Με τις ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις για το 2017, η SYCHEM επεκτείνει την δραστηριότητα της στις ΗΠΑ, Ρωσία, Γκάνα και Λατινική Αμερική ενώ σε συνδυασμό με τις πωλήσεις σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική αναμένει σημαντική ενίσχυση των εξαγωγών της.
Ευχαριστούμε τους συνεργάτες και τους πελάτες μας για τη διάκριση αυτή.

Για να διαβάσετε περισσότερα πατήστε εδώ

Best City Awards 2016 – Δύο χρυσά βραβεία απονεμήθηκαν στον όμιλο SYCHEM


Δύο χρυσά βραβεία απονεμήθηκαν στον όμιλο SYCHEM στην τελετή απονομής των Best City Awards που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο του Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων από την εταιρεία Boussias Communications.

Το πρώτο χρυσό βραβείο, στην κατηγορία «Green City – Αξιοποίηση ‘πράσινης’ & ανανεώσιμης ενέργειας», αφορά το έργο Miraggio Thermal Spa & Resort Χαλκιδικής” όπου το μελετητικό γραφείο Yfantis Engineering LTD (του ομίλου SYCHEM) εκπόνησε τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες εφαρμογής και πολεοδομίας. Η SYCHEM κατασκεύασε το πρωτοποριακό συνδυασμένο σύστημα γεωθερμίας, ανάκτησης θερμότητας και αφαλάτωσης. Η εγκατάσταση διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης BMS το οποίο επίσης σχεδίασε και εγκατέστησε η SYCHEM. H λειτουργία του εξοικονομεί ετησίως 1.680.000 kWh ρεύματος, 64 tn αερίου μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 632 tn/έτους.

Το δεύτερο χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Green City – Διαχείριση Υδατικών Πόρων – Αφαλάτωση» απονεμήθηκε στη SYCHEM για το έργο «Μονάδα Αφαλάτωσης & εκπαιδευτικό πάρκο Αλμυρού – Δήμου Μαλεβιζίου».

 

Για να διαβάσετε περισσότερα πατήστε εδώ

Greek Exports Awards 2015 – Η SYCHEM ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Top Manufacturing Company | Sychem


Η SYCHEM S.A βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στoν διαγωνισμό Greek Export Awards, κερδίζοντας το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία TOP MANUFACTURING COMPANIES.

Το βραβείο αυτό είναι μια ακόμη αναγνώριση της  επιτυχημένης πορείας του ομίλου SYCHEM στο εξωτερικό όπου τα τελευταία 3 έτη, εκτελεί περισσότερο από το 65 % του κύκλου εργασιών του. Με τις ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις για το 2016, η SYCHEM επεκτείνει την δραστηριότητα της τόσο σε χώρες της βόρειας Ευρώπης (σημαντικά έργα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Δανία) καθώς και στην Ασία (Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη) και αναμένει διπλασιασμό των εξαγωγών της.

Ευχαριστούμε τους συνεργάτες και τους πελάτες μας για την διάκριση αυτή.

Για να διαβάσετε το σχετικό Δελτίο Τύπου της διοργάνωσης των βραβείων πατήστε εδω..

pic3

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ

Διεθνής Παρουσία

H Sychem είναι αναγνωρισμένη διεθνώς ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ιδιωτικών έργων αφαλάτωσης νερού υψηλών απαιτήσεων

100 projects across Greece,

Africa and Middle East

#1 private water producer in Greece

40 – 80% energy saving for its clients

130 employees

Επικοινωνήστε μαζί μας

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα για το οποίο ενδιαφέρεστε:

Το μήνυμά σας

Log in with your credentials

Forgot your details?