Εγκαίνια μονάδας αφαλάτωσης στο Δήμο Λειψών δυναμικότητας 600 κ.μ ημερησίως, 05 Μαΐου 2019

Με ιδιαίτερη επισημότητα πραγματοποιήθηκαν στις 05/05/2019 τα εγκαίνια της μονάδας αφαλάτωσης του Δήμου Λειψών, δυναμικότητας 600 κ.μ ημερησίως. Τη μονάδα αφαλάτωσης καθώς και όλα τα συνοδά έργα υποδομής, κατασκεύασε και θα λειτουργήσει για 3 έτη η SYCHEM AΕ, διασφαλίζοντας χαμηλό λειτουργικό κόστος, παρέχοντας σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων για το δημόσιο αλλά και υδατική αυτονομία στο νησί.

 

Τη μονάδα εγκαινίασε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, παρουσία του Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργου Κασσάρα, του Δημάρχου Λειψών κ. Φώτη Μάγγο και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου SYCHEM Dr.-Ing Αλέξανδρο Υφαντή.

 

Ο Δήμαρχος Λειψών, κ. Μάγγος, στην ομιλία του ευχαρίστησε τον κ. Σαντορινιό για την επιμονή και την αποτελεσματικότητα του, ώστε να μην καθυστερήσει περαιτέρω η λειτουργία της μονάδας, ενώ χαρακτήρισε τη μονάδα αφαλάτωσης ως «το σπουδαιότερο έργο των τελευταίων δεκαετιών που περατώθηκε μέσα σε λίγους μήνες, χαρίζοντας στους κατοίκους των Λειψών το πιο σημαντικό αγαθό σε πλήρη επάρκεια: το νερό».

 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της SYCHEM Dr.-Ing Αλέξανδρος Υφαντής, στην ομιλία του ευχαρίστησε τον αναπληρωτή Υπουργό, κ. Σαντορινιό και το Δήμαρχο Λειψών αλλά και τους συνεργάτες του, για την καθοριστική πρωτοβουλία τους και την πίεση που άσκησαν για να ολοκληρωθεί αυτό το δύσκολο έργο. Δεσμεύτηκε ότι η Sychem, με την 20ετή  εμπειρία στον χώρο και την διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνογνωσία της, θα είναι δίπλα στους κατοίκους των Λειψών βοηθώντας στην υδροδότηση του νησιού.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα για το οποίο ενδιαφέρεστε:

Το μήνυμά σας

Log in with your credentials

Forgot your details?