Εγκαίνια μονάδας αφαλάτωσης στo Δήμο Πάρου δυναμικότητας 2.500 κ.μ ημερησίως, 22 Μαΐου 2019

Στις 22/05/2019 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού δυναμικότητας 2.500 m3/ημέρα, κατασκευασμένης από τη SYCHEM στην Παροικιά της Πάρου.

Η SYCHEM ως ανάδοχος του σχετικού διαγωνισμού (για την λειτουργία & συντήρηση της μονάδας με προμήθεια νέων στοιχείων μεμβρανών αντίστροφης ώσμωσης), ανέλαβε την εκκίνηση, ορθή λειτουργία και πλήρη συντήρησή της για ένα έτος. Το παραγόμενο νερό από τη μονάδα αφαλάτωσης θα είναι πόσιμο άριστης ποιότητας, που θα επιβεβαιώνεται από τακτικούς ελέγχους και αναλύσεις όπως προβλέπεται από την νομοθεσία.

 

Ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος τόνισε για το έργο πως: «Η αειφόρος διαχείριση των υδάτινων πόρων μας, αποτελεί μέρος της υπεύθυνης πολιτικής και της επιμονής μας να επιλύουμε συντονισμένα τα προβλήματα που ταλανίζουν το νησί μας, όπως η ικανοποιητική ύδρευση. Με την πλήρη λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης εξασφαλίζουμε την επαρκή ύδρευση στην ευρύτερη περιοχή της Παροικιάς, της Πούντας, της Αλυκής και της Αγκαιριάς. Παράλληλα, αποδεσμεύουμε χιλιάδες κυβικά πόσιμου νερού από τις γεωτρήσεις ανατολικά του νησιού, ώστε να τροφοδοτούνται καλύτερα η ευρύτερη περιοχή της Νάουσας, ο Αρχίλοχος και η Μάρπησσα. Η επάρκεια του πολυτιμότερου αγαθού, του πόσιμου νερού, μπορεί να θεωρείται πλέον δεδομένη.»

 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της SYCHEM Dr.-Ing Αλέξανδρος Υφαντής δήλωσε τα κάτωθι:

 

«Η εταιρεία μας έχει την χαρά και την τιμή να είναι η μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας νερού – κατασκευής μονάδων αφαλάτωσης στην Ελλάδα, εξάγοντας περίπου το 70% της παραγωγής μας. Οι μονάδες μας αυτή την στιγμή βρίσκονται εγκατεστημένες σε πάνω από 30 χώρες σε όλον τον κόσμο!

Αυτό λοιπόν που μπορούμε εμείς να εγγυηθούμε, και ήδη αποδείξαμε όταν κληθήκαμε, είναι ότι θα βρισκόμαστε δίπλα στην Πάρο στην προσπάθεια να υπάρχει μια σωστή συντήρηση και λειτουργία της υφιστάμενης μονάδας αφαλάτωσης, διασφαλίζοντας πάντα το χαμηλότερο κόστος λειτουργίας.

 

Θεωρούμε ότι η ανάληψη της λειτουργίας των μονάδων αφαλάτωσης στα νησιά είναι κοινωνικό έργο, και δεν το βλέπουμε από την σκοπιά της επιχείρησης – το νερό δεν ενδείκνυται για κάτι τέτοιο εξάλλου. Προφανέστατα προσδοκούμε ένα επιχειρηματικό όφελος από την λειτουργία, αλλά μέσα σε πάρα πολύ λογικά πλαίσια και κυρίως σεβόμενοι την κοινωνική διάστασή του ως δημόσιο αγαθό.

 

Σας διαβεβαιώνω λοιπόν ότι θα είμαστε δίπλα σας. Έχοντας συνεργαστεί με πολλούς νησιωτικούς Δήμους, ειλικρινά είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από την ταχύτητα με την οποία κίνησαν τις απαραίτητες διαδικασίες ο Δήμος και η ΔΕΥΑ Πάρου, ώστε σήμερα να μπορούμε όλοι να πιούμε νερό από την μονάδα αυτή.

 

Σας ευχαριστώ πολύ.»

Επικοινωνήστε μαζί μας

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα για το οποίο ενδιαφέρεστε:

Το μήνυμά σας

Log in with your credentials

Forgot your details?