Ενεργειακή ολοκλήρωση συνδυασμένων τεχνολογιών συνολικής ισχύος 3MW στο ξενοδοχειακό συγκρότημα LYTTOS BEACH HOTEL 5*

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε πλήρη λειτουργία η ανακατασκευή και επέκταση των συστημάτων παραγωγής Κλιματισμού, παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης (ΖΝΧ) και η θέρμανση κολυμβητικών δεξαμενών (Ολυμπιακή πισίνα & SPA) στο ξενοδοχειακό συγκρότημα LYTTOS BEACH HOTEL 5* στην Χερσόνησο Ηρακλείου.Η ξενοδοχειακή μονάδα προχωρώντας σε μία μεγάλη επέκταση και ανακαίνιση με νέα δωμάτια, κοινόχρηστους χώρους, νέες πισίνες και SPA και εντός ενός ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος, αντιμετώπισε, μαζί με τους συνεργάτες της, μία μεγάλη πρόκληση την οποία και ολοκλήρωσαν με επιτυχία.

H SYCHEM εκπόνησε τη μελέτη και την κατασκευή του έργου το οποίο αφορούσε την αναπροσαρμογή, ανακατασκευή και επέκταση των κεντρικών εγκαταστάσεων, την θέση σε λειτουργία, το commissioning όλων των συστημάτων και την ενσωμάτωσή τους σε κεντρικό σύστημα διαχείρισης BMS με σκοπό τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση με τις ελάχιστες δυνατές παρεμβάσεις.

Με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία ενεργειακής ολοκλήρωσης γίνεται συνδυασμός συστημάτων συνολικής ισχύος 3MW που αφορούν σε ηλιακό πεδίο, γεωθερμικά συστήματα και ανακτήσεις ενέργειας.

Πιο αναλυτικά για τον κλιματισμό είναι εγκατεστημένοι τρείς υδρόψυκτοι ψύκτες, με ονομαστική ισχύς 2 χ 540kW και 1 χ 840kW με Total Heat Recovery 890kW εξοικονομώντας ενέργεια για την προθέρμανση ζεστού νερού χρήσης και την θέρμανση 2 νέων αγωνιστικών πισίνων (1 ολυμπιακή πισίνα 50m & 1 προπονητική πισίνα 25m). Ο τελευταίος ψύκτης στην χειμερινή λειτουργία ικανοποιεί τα θερμικά φορτία, αντικαθιστώντας τους υφιστάμενους λέβητες. Το ΖΝΧ παράγεται από ηλιακό πεδίο ισχύος 420kW συνδυαστικά με νέα υψηλής απόδοσης αντλία θερμότητας ισχύος 230kW με ταυτόχρονη χρήση της για την υποβοήθηση στον κλιματισμό. Οι λέβητες συνολικής ισχύος 930kW παραμένουν σε εφεδρεία.

Ο έλεγχος λειτουργίας των συστημάτων πραγματοποιείται μέσω συστήματος BMS που αυτοματοποιεί πλήρως τις διαδικασίες, εξοικονομώντας σε σημαντικό βαθμό ενέργεια και πόρους. Διαθέτει εύχρηστο – κατανοητό γραφικό περιβάλλον, δίνει την δυνατότητα για απομακρυσμένο χειρισμό, ενώ πραγματοποιεί ενεργειακές αναλύσεις και καταγραφές όλων των σημαντικών παραμέτρων.

Το συνδυασμένο σύστημα παραγωγής και διαχείρισης ενέργειας του LYTTOS BEACH HOTEL 5* λειτούργησε επιτυχώς την σεζόν του 2019 και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα ενεργειακής ολοκλήρωσης στην Ελλάδα με Χρήση ΑΠΕ (γεωθερμία, ηλιακά, ανακτήσεις ενέργειας) εξασφαλίζοντας τη μέγιστη εξοικονόμησης ενέργειας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα για το οποίο ενδιαφέρεστε:

Το μήνυμά σας

Log in with your credentials

Forgot your details?