Η Sychem χορηγός στην ημερίδα με θέμα: «Επεξεργασία νερού και Δημόσια Υγεία στα τουριστικά καταλύματα: Εφαρμογές – Προκλήσεις – Νομοθετικό Πλαίσιο» στην Σκιάθο 12 Μαΐου 2019.

Με επιτυχία και έντονο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε στην Σκιάθο από την Ένωση Ξενοδόχων  ημερίδα με βασικό χορηγό την εταιρεία SYCHEM για την επεξεργασία  νερού στα τουριστικά καταλύματα.

 

Η ημερίδα, με θέμα την επεξεργασία νερού και εξοικονόμηση ενέργειας στα τουριστικά καταλύματα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, στο χώρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στο Μπούρτζι της Σκιάθου, που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου. Η ημερίδα αφορούσε τόσο στους ξενοδόχους όσο και στους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό επαγγελματίες.

Οι ομιλητές που συμμετείχαν, εξειδικευμένοι μηχανικοί από τις συμμετέχουσες εταιρείες SYCHEM, Grundfos και τη Water Activity στα θέματα της δημόσιας υγείας, των μεθόδων και του εξοπλισμού επεξεργασίας νερού και εξοικονόμησης ενέργειας, ενημέρωσαν αναλυτικά τους επαγγελματίες του νησιού για τα σημαντικά και κρίσιμα θέματα της σωστής, και σύμφωνης με τη νομοθεσία, λειτουργίας των ξενοδοχείων τους.

 

Έγινε αναφορά στις αιτίες μόλυνσης του νερού στα τουριστικά καταλύματα, καθώς και στις μεθόδους αντιμετώπισης των προβλημάτων σχετικά με το νερό χρήσης, τους βιολογικούς καθαρισμούς και τις πισίνες, μέσω σύγχρονων και καινοτόμων μεθόδων επεξεργασίας νερού, ώστε να επιτυγχάνονται τα επιθυμητά αποτελέσματα με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του κόστους λειτουργίας και συντήρησης.

 Ειδικά για το νερό χρήσης έγινε εκτενής αναφορά για την τεχνολογία της αφαλάτωσης με αντίστροφη ώσμωση για την παραγωγή πόσιμου νερού με χαμηλό κόστος ενώ στους βιολογικούς καθαρισμούς τονίστηκε η δυνατότητα της επαναχρησιμοποίησης του νερού με την τεχνολογία της υπερδιήθησης.

 

Παράλληλα, παρουσιάστηκε η δυνατότητα και τα οφέλη εγκατάστασης συνδυασμένων συστημάτων παραγωγής νερού και ψύξης/θέρμανσης στα ξενοδοχεία με γεωεναλλαγή (αντλίες θερμότητας), επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση μεγάλης κλίμακας και μείωση του κόστους λειτουργίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη λεγεωνέλλα, τις αιτίες που προκαλούν τη νόσο των λεγεωνάριων, τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης, ενώ παρουσιάστηκε και ο σύγχρονος ειδικός εξοπλισμός για την απολύμανση του νερού που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα επιτυχημένα το πρόβλημα της.

Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα για το οποίο ενδιαφέρεστε:

Το μήνυμά σας

Log in with your credentials

Forgot your details?