Ολοκλήρωση ενεργειακής αναβάθμισης – κατασκευής και λειτουργίας συστήματος γεωθερμίας συνολικής ψυκτικής ισχύος 1,5ΜW στο ξενοδοχειακό συγκρότημα ARINA BEACH RESORT 4*

Παρά τις δύσκολες και πρωτοφανείς συνθήκες της φετινής τουριστικής σεζόν  με επιτυχία ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία η αναβάθμιση και επέκταση Η/Μ εγκαταστάσεων Κλιματισμού και παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης στο ξενοδοχειακό συγκρότημα ARINA BEACH RESORT 4* στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η ξενοδοχειακή μονάδα προχωρώντας σε μία μεγάλη επέκταση και ριζική ανακαίνιση με νέα δωμάτια, κοινόχρηστους χώρους και νέες πισίνες ανέθεσε στο μελετητικό γραφείο Yfantis Engineering μελέτη με καινοτόμο σύστημα γεωθερμίας για την κάλυψη του συνόλου των ψυκτικών και θερμικών φορτίων του συγκροτήματος.

H SYCHEM ΑΕ κατασκεύασε το έργο το οποίο αφορούσε την πλήρη ανακατασκευή των κεντρικών μηχανοστασίων, τη θέση σε λειτουργία, την έναρξη λειτουργίας όλων των συστημάτων και την ενσωμάτωσή τους σε κεντρικό σύστημα διαχείρισης BMS με σκοπό τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία του συστήματος βασίζεται στην ενεργειακή ολοκλήρωση μέσω ενός συνδυασμένου συστήματος γεωθερμίας – ανάκτηση θερμότητας και αφαλάτωσης.

Για τον κλιματισμό είναι εγκατεστημένοι τρείς υδρόψυκτοι ψύκτες, με συνολική ψυκτική ονομαστική ισχύς 1,41ΜW και δυνατότητα Total Heat Recovery 1,57 ΜW εξοικονομώντας ενέργεια για την παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης, την θέρμανση κολυμβητικών δεξαμενών καθώς και μια μονάδα αφαλάτωσης 250 κυβικών ανά ημέρα.

Ο έλεγχος λειτουργίας των συστημάτων πραγματοποιείται μέσω συστήματος BMS που διαθέτει εύχρηστο – κατανοητό γραφικό περιβάλλον, δίνει την δυνατότητα για απομακρυσμένο χειρισμό και  πραγματοποιεί ενεργειακές αναλύσεις και καταγραφές όλων των σημαντικών παραμέτρων.

Το συνδυασμένο σύστημα παραγωγής και διαχείρισης ενέργειας του ARINA BEACH RESORT 4* λειτούργησε επιτυχώς την σεζόν του 2020 και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα ενεργειακής ολοκλήρωσης και αναβάθμισης στην Ελλάδα με χρήση Γεωθερμίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα για το οποίο ενδιαφέρεστε:

Το μήνυμά σας

Log in with your credentials

Forgot your details?