ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΤΗΣ MOTOROIL HELLAS

Ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε πλήρη λειτουργία η επέκταση της μονάδας αφαλάτωσης θαλασσινού νερού των διυλιστηρίων Κορίνθου της MOTOROIL HELLAS AE. Πρόκειται πλέον για την μεγαλύτερη εγκατεστημένη μονάδα αφαλάτωσης θαλασσινού νερού στην Ελλάδα με την παραγωγική της δυναμικότητα να ανέρχεται στα 7.000 κυβικά ανά ημέρα.

Η νέα μονάδα διαθέτει πρωτοποριακό σχεδιασμό καθώς αξιοποιεί το θερμό θαλασσινό νερό από το ρεύμα επιστροφής του συστήματος ψύξης του διυλιστηρίου. Για τον λόγο αυτό διαθέτει ειδικό σύστημα προκατεργασίας με πολυστρωματικά φίλτρα και σύστημα υπερθιήθησης. Η συνδυασμένη αυτή λειτουργία μαζί με τα υπόλοιπα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας καθιστούν την μονάδα πρότυπο ελάχιστης ενεργειακής κατανάλωσης σε διεθνή κλιμακα.

Τη μονάδα σχεδίασε, κατασκεύασε και θα λειτουργήσει με δικό της προσωπικό για 10 έτη η SYCHEM AE διασφαλίζοντας εμπράγματα την ποιότητα και το κόστος του παραγόμενου νερού. Η επιτυχημένη συνεργασία της SYCHEM AE με την ΜΟΗ ΑΕ ξεκίνησε το 2007 στα πλαίσια διεθνούς διαγωνισμού με την πρώτη μονάδα δυναμικότητας 1000 κυβικών για την παραγωγή πόσιμου νερού.

Στην συνέχεια έγιναν δύο επεκτάσεις για την παραγωγή βιομηχανικού νερού υψηλής καθαρότητας για την παραγωγή ατμού που περιλαμβάνει αφαλάτωση δυο σταδίων και σύστημα ηλεκτροδιάλυσης (CEDI).

H πολυετής και επιτυχημένη αυτή συνεργασία είναι το αποτέλεσμα της προσήλωσης της SYCHEM στην κατασκευή εξοπλισμού και παροχή υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας και αξιοπιστίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα για το οποίο ενδιαφέρεστε:

Το μήνυμά σας

Log in with your credentials

Forgot your details?