ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΝΕΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΥΔΡΟΜΙΝΩΙΚΗΣ ΑΕ ΣΤΗΝ ΒΙΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση και επέκταση της θυγατρικής εταιρίας του ομίλου ΥΔΡΟΜΙΝΩΙΚΗ ΑΕ στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ομίλου SYCHEM στην ΒΙΠΕ Ηρακλείου Κρήτης.

Η ΥΔΡΟΜΙΝΩΙΚΗ ΑΕ είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός νερού στην Ελλάδα, διαθέτοντας την μεγαλύτερη μονάδα αφαλάτωσης για την παραγωγή πόσιμου νερού. Είναι επίσης η μοναδική αφαλάτωση μέσα σε βιομηχανική περιοχή και σε ένα υψηλών προδιαγραφών βιομηχανικό κτήριο με υπερσύγχρονες υποδομές τηλεμετρίας.

Η εγκατεστημένη της δυναμικότητα είναι 5.000 κυβικά την ημέρα και διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου.

Μαζί με την μελλοντική ανάπτυξη μονάδων αφαλάτωσης στον Αλμυρό Ποταμό του Μαλεβιζίου, θα συμβάλει καθοριστικά στην οριστική επίλυση της λειψυδρίας του Ηρακλείου και την διασφάλιση υψηλής ποιότητας πόσιμου νερού.

Στον ίδιο βιομηχανικό συγκρότημα, στεγάζεται και το εργοστάσιο κατασκευής συστημάτων επεξεργασίας νερού της SYCHEM AE, που είναι σήμερα ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μονάδων αφαλάτωσης στην Ελλάδα με σημαντικές εξαγωγές. Διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό και αναπτύσσεται διαρκώς. Δεν υπάρχει άλλο εργοστάσιο κατασκευής αφαλατώσεων στην Κρήτη και το 70 % του προσωπικού του ομίλου πανελλαδικά (55 άτομα) είναι από την Κρήτη

Υποστηρίζει την ερευνητική δραστηριότητα τοπικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στην Κρήτη.

Είναι υβριδική μονάδα με γεωθερμία διαθέτοντας μια πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία. Το νέο κτήριο του ομίλου κλιματίζεται με την αξιοποίηση της παροχής ακατέργαστου νερού προς την μονάδα αφαλάτωσης (αντλία θερμότητας νερού/νερού), με μείωση του κόστους κλιματισμού κατά 40% και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης της μονάδας αφαλάτωσης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κατά 2%.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα για το οποίο ενδιαφέρεστε:

Το μήνυμά σας

Log in with your credentials

Forgot your details?