ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Με ιδιαίτερη επισημότητα και μεγάλη συμμετοχή έγιναν στις 10/4/2014 τα εγκαίνια της πρωτοποριακής μονάδας αφαλάτωσης του Αλμυρού Ποταμού του Δήμου Μαλεβιζίου Κρήτης που κατασκεύασε και θα λειτουργήσει για 5 έτη η SYCHEM AΕ διασφαλίζοντας ιδιαίτερα χαμηλό λειτουργικό κόστος της τάξης των 0,26 €/m3.

Η κατασκευή της μονάδας έγινε  στα πλαίσια του  ΕΣΠΑ  και η λειτουργία χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου. Η μονάδα, ονομαστικής δυναμικότητας 2.000 m3/d, διαθέτει τα πλέον προηγμένα τεχνολογικά συστήματα όπως προκατεργασία νερού με υπερδιήθηση, σύστημα ανάκτησης ενέργειας συμπυκνώματος και προηγμένο ηλεκτρονικό ελεγχο διασφαλίζοντας ελάχιστο κόστος λειτουργίας καθώς και υψηλή αξιοπιστία.

Την μονάδα εγκαινίασαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης  κ. Σ. Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Κ. Μαμουλάκης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου SYCHEM Dr.

– Α. Υφαντής με την παρουσία 150 και πλέον εκπροσώπων φορέων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.Ακολούθησε δεξίωση στον χώρο της αφαλάτωσης που  φιλοδοξεί να καταστεί πρότυπο για την  αξιοποίηση υφάλμυρων ποταμών και πηγών σε όλη την Ελλάδα.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα για το οποίο ενδιαφέρεστε:

Το μήνυμά σας

Log in with your credentials

Forgot your details?