Ενεργειακή αναβάθμιση με χρήση συστημάτων ΑΠΕ στο ξενοδοχειακό συγκρότημα MARBELLA CORFU HOTEL 5*

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε πλήρη λειτουργία η αναβάθμιση Κλιματισμού και παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης στο ξενοδοχειακό συγκρότημα MARBELLA CORFU HOTEL 5* στην Κέρκυρα επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των λειτουργικών εξόδων που ξεπερνάει τις 35.000€ ετησίως.H SYCHEM εκπόνησε την μελέτη του έργου, προχωρώντας εν συνεχεία στην προμήθεια, κατασκευή και θέση σε λειτουργία όλων των συστημάτων παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης (ΖΝΧ) και Κλιματισμού.

Πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες παρεμβάσεις, υιοθετώντας σύγχρονο σχεδιασμό και φιλοσοφία, αντικαθιστώντας δίκτυα και εξοπλισμό. Εγκαταστάθηκαν γεωθερμικά συστήματα με χρήση θαλασσινού νερού τόσο για τον κλιματισμό όσο και για την παραγωγή ΖΝΧ και συνδυάστηκαν συστήματα όπως ηλιακό πεδίο και ανακτήσεις ψυκτών αναβαθμίζοντας ενεργειακά το σύνολο της παραγωγής ενέργειας.

Ο κλιματισμός  παράγεται από υψηλής απόδοσης υδρόψυκτο ψύκτη ισχύος 365kW, συνεπικουρούμενος από έναν νέο αερόψυκτο ψύκτης ισχύος 410kW, που διαθέτει Partial Heat Recovery εξοικονομώντας ενέργεια για την παραγωγή ΖΝΧ.

Το ΖΝΧ παράγεται από ηλιακό πεδίο ισχύος 220kW, καθώς και υψηλής απόδοσης υδρόψυκτη αντλία θερμότητας ισχύος 135kW με υδραυλική σύνδεση για Total Cool Recovery και δύναται να παραδώσει το σύνολο του απορριπτέου ψυκτικού φορτίου στον κλιματισμό εξοικονομώντας ενέργεια για την παραγωγή κλιματισμού.

Ανακατασκευάστηκε με νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας υδραυλικό σύστημα κλιματισμού, ενοποιώντας πλέον όλες τις παραγωγές σε ενιαίο κύκλωμα με δυναμική ρύθμιση, επιτυγχάνοντας νέες δυνατότητες εφεδρειών και σημαντικές εξοικονομήσεις.

Ο έλεγχος λειτουργίας των συστημάτων πραγματοποιείται μέσω συστήματος BMS που αυτοματοποιεί πλήρως τις διαδικασίες, εξοικονομώντας σε σημαντικό βαθμό ενέργεια και πόρους. Διαθέτει εύχρηστο – κατανοητό γραφικό περιβάλλον, δίνει την δυνατότητα για απομακρυσμένο χειρισμό, ενώ πραγματοποιεί καταγραφές/αναλύσεις όλων των σημαντικών παραμέτρων.

Η διοίκηση και οι μηχανικοί έργου της SYCHEM ευχαριστούν τόσο τον ιδιοκτήτη για την εμπιστοσύνη του όσο και την ομάδα τεχνικής υποστήριξης του ξενοδοχείου για την πολύ σημαντική βοήθεια και υποστήριξη.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα για το οποίο ενδιαφέρεστε:

Το μήνυμά σας

Log in with your credentials

Forgot your details?